Prethodni članak
Sljedeći članak

Veliki iskorak u sportskoj infrastrukturi: Gradit će se novo nogometno igralište u Donjoj Stubici


U tijeku je realizacija velikog projekta uređenja Sportskog parka u Donjoj Stubici, kojim će Stubičanci dobiti centar sporta u kojem će moći trenirati razne sportove, kako oni profesionalci, tako i rekreativci, ali i djeca, za koju će se urediti veliko dječje igralište.

Novo košarkaško igralište

Projekt vrijedan oko pola milijuna eura predstavio nam je Luka Grabušić, član Izvršnog odbora Nogometnog kluba Stubica. Naglasio je kako će ovaj projekt izuzetno puno doprinijeti poboljšanju sportske infrastrukture u gradu, čemu se u klubu posebno vesele. Prva faza uređenja sportskog parka već je gotova – uređeno je košarkaško igralište. Ovih dana trebala bi se postaviti i umjetna trava na pomoćnom nogometnom igralištu veličine 60X40. – Kada se to napravi, ide se u uređenje okoliša, odnosno postavljanje klupa, koševa za smeće i reflektora za ova igrališta – kaže Grabušić, dodavši kako se već sad vidi za koga se ovaj projekt radi. Radovi su to za koje je Grad izdvojio vlastita sredstva iz proračuna. – Gotovo svakodnevno vidimo djecu, mlade, koji nakon škole dolaze ovamo igrati košarku, na novo košarkaško igralište, koje je očito izazvalo veliki interes, Upravo to je razlog zašto je važno urediti sve ovo – dodaje Grabušić.

Rekonstrukcija nogometnog igrališta

Najveći zahvat cijelog projekta je uređenje, odnosno rekonstrukcija glavnog nogometnog igrališta. – Sve će se raditi iz početka, odnosno maknut će se sloj zemlje, postaviti drenažne cijevi, odvodnja i navodnjavanje, a onda staviti i završni sloj trave. Cijelo igralište se odmiče desetak metara prema sportskom svlačionicama. Tako da će se između igrališta i pomoćnog igrališta s umjetnom travom dobiti prostor za postavljanje tribina, što je u budućnosti također u planu – pojašnjava Grabušić.

Postavit će se i novi golovi i ograda, kao i kućice za igrače i snimatelje. Za radove na nogometnom igralištu u tijeku je javna nabava, a plan je da bi radovi trebali započeti u kolovozu i završiti do kraja godine. Za te je radove Grad Donja Stubica dobio 300.000 eura od Ministarstva turizma i sporta. Za vrijeme trajanja radova treninzi nogometaša odvijati će se na pomoćnom igralištu, a domaće utakmice igrati kod susjeda. – Zahvaljujući dobrosusjedskim odnosima, NK Matija Gubec, na čelu s predsjednikom Jasminom Krizmanićem i čelnim ljudima kluba Vladimirom Haramustekom i Valentinom Sekalcem, izašao nam je u susret i dozvolio da naše domaćinske utakmice odigravamo u Gornjoj Stubici – dodaje Grabušić.

Iskorak u sportskoj infrastrukturi

Iz nogometnog kluba novim se uvjetima na igralištu itekako vesele, jer će iduće godine ponovo biti domaćini na svom igralištu, i to napravljenom po najnovijim standardima. NK Stubica broji oko 110 djece, a zajedno sa seniorima i veteranima, to je 150 članova u natjecateljskom dijelu. – Bit će to najljepši i najopremljeniji nogometni teren u županiji i time ćemo napraviti veliki iskorak u odnosu na ostale lokalne klubove, jer ćemo puno poboljšati sportsku infrastrukturu. Upravo su uvjeti i infrastruktura najvažniji da bismo privukli djecu u sport i to me veseli. Igralište s umjetnom travom značit će najviše za treninge djece u onom prijelaznom razdoblju proljeća i jeseni, kada su lošiji vremenski uvjeti, da djeca mogu tenirati na suhome, a ne u blatu – veseli se Grabušić, dodavši i kako su u sklopu ovog projekta osigurana i sredstva za uređenje sportskih svlačiona i sanitarnih čvorova.

100 godina kluba

Projektira se i uređenje dječjeg igrališta, koje se nalazi u sklopu Sportskog parka, a radovi na tome su u planu za iduću godinu. Također, Sportski park dobit će i novo hortikulturno uređenje, a u planu je i uređenje staze za trčanje oko cijelog parka. – Time ćemo dobiti jedan lijepi sportski kompleks za više sportova, rekreativce i djecu. Proteklih 30 godina nisu se nikakva značajna sredstva ulagala u sportski centar, samo neko privremeno 'šminkanje', a ovo su velike inversticije koje će biti itekako vidljive. Tako da će ovo biti jedan lijepi poklon klubu, koji 2026. slavi 100. rođendan – zaključuje Grabušić. Nakon toga, preostat će još samo osmisliti i realizirati projekt izgradnje novog objekta u sportskom centru.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook