Prethodni članak
Sljedeći članak

Veliki trgovački lanac izbacio sve Podravkine proizvode iz svojih trgovina


Trgovački lanac Kaufland izbacio je s polica sve Podravkine proizvode, doznaje portal Danica, koji navodi da su im tu informaciju ovih dana neslužbeno potvrdili u Podravki i Kauflandu.

“Točno je, izlistali smo sve njihove proizvode s polica. Hoće li se Podravka vratiti u naše trgovine? Ne znam, vidjet ćemo kako će se pregovori dalje odvijati”, potvrdio je izvor iz Kauflanda novinaru Danice, Robertu Mihaljeviću.

Kako navode, to se sada nije dogodilo prvi put: “Sličan je slučaj bio i prije više godina. Nakon šestomjesečnih pregovora, uspjeli smo pronaći prihvatljiv model suradnje”.

Danica piše da im je jedan menadžerski sugovornik iz Podravke otkrio kako su pregovori zapeli je jer je Kaufland inzistirao na nižim nabavnim cijenama i, posljedično, višim maržama.

“Htjeli su nas natjerati da spustimo gaće malo više nego inače. Nismo mogli pristati na njihove uvjete, bila je to čista ucjena”, rekao im je Podravkin menadžer.

Zbog naprasnog prekida pregovora o novom poslovnom ugovoru, uprava Kauflanda odlučila je izbaciti Podravku iz svih svojih trgovina u Hrvatskoj. Ovaj se tjedan, tako, Podravka u Kauflandu pojavljuje tek u tragovima, odnosno, ono što je ostalo iz starih zaliha.

Brašna, juha i Lino lade više nema, ostalo je nešto Vegete i pašteta iz starih zaliha, piše Danica te navodi kako su Podravkine proizvode u Kauflandu zamijenili s drugim robnim markama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook