Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Balon 'Zagorje - Bajka na dlanu' oborio Guinnessov rekord u letu preko La Manchea

Glavni pilot hrvatske reprezentacije bio je Igor Mikloušić, kopilot je bila njegova majka, Marija Petrić Mikloušić, a član hrvatske ekspedicije bio je i Zabočanin Krešimir Končevski


Više od sedamdeset balonaških timova iz mnogih zemalja jutros je krenulo u najveći balonaški pothvat svih vremena, kojim su ušli u Guinnessovu knjigu rekorda. Oni su, naime, zajednički preletjeli La Manche iz engleskog Dovera do francuske obale.

Za taj se pothvat prijavilo više od 300 timova, a tek sto ih se kvalificiralo. Među njima je i hrvatska reprezentacija u letenju balonima, koja je letjela u balonu Krapinsko – zagorske županije 'Zagorje – Bajka na dlanu'.

Glavni pilot hrvatske reprezentacije bio je Igor Mikloušić, kopilot je bila njegova majka, Marija Petrić Mikloušić, jedna od najboljih pilotkinja na svijetu, a član hrvatske ekspedicije bio je i Zabočanin Krešimir Končevski.

-Ovo je odlična reklama za Hrvatsko zagorje i Krapinsko – zagorsku županiju, jer naš balon je uistinu prekrasan i mnogi su se raspitivali i o samom balonu, a onda, dakako, i o Zagorju – rekao je Končevski za zagorje.com.

Uz Hrvatsku, sudjelovale su i brojne ekipe iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Švicarske, Španjolske, Belgije, Luksemburga i Austrije.

(Čitavu reportažu i dojmove s ovog povijesnog pothvata čitajte u sljedećem tiskanom izdanju Zagorskog lista)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook