Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Učenici OŠ Ante Kovačića Zlatar i PŠ Donja Batina posjetili izvorište vode u Loboru

Povodom Svjetskog dana voda Zagorski vodovod ugostio učenike na loborskom izvorištu


Sutra se obilježava Svjetski dan voda, a tom prigodom Zagorski vodovod d.o.o. danas je ugostio 40-tak učenika 4. razreda OŠ Zlatar i PŠ Donja Batina na izvorištu u Loboru. Djeci je pripremljeno prigodno predavanje, a organizirane su i male igre. Po lijepom vremenu učenici i učiteljice su uživali i saznali ponešto novih informacija.

Vesna Zagvozda, voditeljica održavanja sustava vodoopskrbe u Zagorskom vodovodu objasnila je namjeru organizacije ovog događanja.

''Ovdje smo se našli povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka. Ugostili smo djecu iz OŠ ''Ante Kovačića'' iz Zlatara i PŠ Donja Batina. Drago nam je da smo djeci mogli malo dočarati kako funkcionira Zagorski vodovod, odnosno ove su godine, vezano u Svjetski dan voda tema Podzemne vode, pa smo im ovdje na izvorištu malo objasnili kako se iz podzemlja podzemne vode crpe i distribuiraju u sustav Zagorskog vodovoda.'' rekla je Zagvozda.

Silvija Adanić, učiteljica 4. A razreda OŠ ''Ante Kovačića'' iz Zlatara nije skrivala pozitivne dojmove.

''Odlučili smo konačno nakon tri godine i ove teško COVID situacije provesti prvi dan proljeća u ovom prekrasnom loborskom kraju. Posjetili smo izvorište vode i željeli smo djeci omogućiti jedan prekrasan boravak u prirodi i zajedničko druženje. Jako smo zadovoljni prijemom od strane Zagorskog vodovoda i zahvaljujem u svoje i u ime svojih kolegica na pruženoj mogućnosti da djeca vide način filtriranja i distribuciju vode i da provedu jedan prekrasan dan u prirodi, uz natjecateljske igre i malu zakusku.''

Organizator je osigurao i prigodne igre za koje je bio zadužen Željko Hohnjec, inače nogometna zagorska i Dinamova legenda, član slavne Dinamove generacije iz 1982. godine. On je osmislio i proveo zanimljive igre.

''Vidim po djeci i učiteljicama da su svi zadovoljni i vele da ćemo to uskoro ponoviti, a to je najbolji znak da je sve bilo u redu. U ime Zagorskog vodovoda zahvaljujem svim sudionicima igara na srčanosti, borbenosti i fair playu.'' – rekao je Hohnjec.

Uz učiteljicu Adanić sa svojim je učenicima 4 B razreda bila i  Valentina Labaš, a sa učenicima Područne škole Donja Batina bile su i njihove učiteljice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook