Prethodni članak
Sljedeći članak

Vijećnici većinom glasova prihvatili smanjenje plaća u Županiji

Vijećnici su prihvatili većinom glasova smanjenje plaća u Županiji. Promijenjeni su koeficijenti, a smanjenjem županu i


Vijećnici su prihvatili većinom glasova smanjenje plaća u Županiji. Promijenjeni su koeficijenti, a smanjenjem županu i zamjenicima mjesečno se štedi 9.000 kuna, odnosno 109.000 godišnje.

Smanjene su i naknade vijećnicima s 500 na 300 kuna, predsjedniku Skupštine s 3.000 na 2.800 i potpredsjednicima s 1.500 na 1.300 kuna. U raspravi se moglo čuti da vijećnici ionako imaju i tri puta manje naknade od drugih županija, a i da smanjenje nije srazmjerno.

- Štedjeti treba 100 na sat, ali nesrazmjer koji je tu je nepravedan. Svima treba smanjiti isto - rekao je Branko Varjačić (HDZ).

Baš je to najviše zasmetalo vijećnike da se njima smanjuju naknade za 40 posto, dopredsjednicima za 14, a predsjedniku za sedam posto. Padali su i prijedlozi da si župan smanji plaću 40 posto, a on je odgovorio kako je to samo privremena mjera do kraja ove godine. Iako je dr. Ćuk predložio da se njegova naknada smanji na 2.500 kuna, to nije moglo biti prihvaćeno jer je prijedlog već uveden u izmjenu proračuna koja je prihvaćena ranije na sjednici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook