Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND AKCIJA POLICIJE] Vozač upravljao vozilom s 1,77 promila alkohola, drugi vozio 111 km/h

Policija za vrijeme vikenda u Zagorju utvrdila više od 120 prekršaja


Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu, a tijekom pojačanog nadzora utvrđen je ukupno 121 prometni prekršaj od čega je bilo;

50 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

44 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 32-godišnjeg vozača u Tkalcima koji je upravljao osobnim vozilom s  1,77 promila. Policijski službenici zaustavili su vozača u nadzoru prometa u petak 18. ožujka oko 19 sati, te je protiv 32-godišnjeg vozača podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je 18. ožujka oko 9 sati u Donjoj Šemnici od 111 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Protiv vozača osobnog vozila slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog prekršaja iz čl. 53. Zakona o sigurnosti cestovnog prometa s novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.   

Zatim izdvajamo, kako su jučer u nedjelju 20. ožujka, oko 11,30 sati, u Pustodolu, policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin. Daljnjim provjerama je utvrđeno kako vozilom upravlja za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla, pod utjecajem alkohola od 0,52 promila i neregistriranim osobnim vozilom. Protiv vozača osobnog vozila slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog prekršaja iz čl. 196., čl. 199., i čl. 238., Zakona o sigurnosti cestovnog prometa s novčanom kaznom u iznosu od 4.000,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook