Prethodni članak
Sljedeći članak

VIKEND NADZOR: Na autocesti potegnuo skoro 200, a imamo i vikend ''promil'' rekordera


Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 67 prometnih prekršaja i to:

 sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

15 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

četiri prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje,

21 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila i

20 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju, 29. listopada 2023. godine, oko 14,25 sati, prilikom nadzora prometa u Desiniću, kada 65-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom s 2,20 promila alkohola u organizmu. Temeljem čl.137. Prekršajnog zakona 65-godišnjaku izdana je naredba o smještaju u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. st.8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 65-godišnjeg vozača podnosi se Optužni prijedlog kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1 320 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 28. listopada 2023. godine, oko 15,25 sati, na autocesti A2 u visini Svetog Križa Začretje, gdje je 53-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom brzinom od 189 km/h na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook