Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND NADZOR] Pao još jedan vozač kod kojega je utvrđena prisutnost droge

Jedan jurio 206 km/h, drugi vozio s 2,19 promila i bez vozačke


Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu, a tijekom pojačanog nadzora utvrđena su ukupno 154 prometna prekršaja od čega je bilo;

74 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

17 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

53 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača u Konjščini koji je upravljao osobnim vozilom s 2,19 promila, te kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Policijski službenici zaustavili su vozača u nadzoru prometa jučer, 27. ožujka oko 04 sati, te je 49-godišnjem vozaču izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od 10.300,00 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je 27. ožujka oko 14 sati na A2 u Ciglenici Zagorskoj od 206 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču 44-godišnjaku izdan je prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

U petak, 25. ožujka, oko 23,00 sata u mjestu Jezero Klanječko, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 26-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ''THC', dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio. Vozač je također i prilikom nadzora policijskim službenicima predao jednu drobilicu za usitnjavanje droge u kojoj se nalazilo 0,37 grama marihuane. Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl.  282., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čl. 3., st.1., Zakona o suzbijanju zlouporabe droga sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 kn i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.    

Zatim, policijski službenici su prilikom nadzora prometa u subotu, 26. ožujka, oko 15 sati u Galovcu Začretskom, policijskim vozilom opremljenim za mjerenje brzine i snimanje prekršaja u prometu presretačem zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 20-godišnjak brzinom od 122 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Protiv vozača 20-godišnjaka slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog prekršaja iz čl. 53. Zakona o sigurnosti cestovnog prometa s novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook