Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND NADZOR POLICIJE] Vikend rekorder jurio 220 na sat, a pogledajte koliko su napuhali zaustavljeni vozači


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđena su ukupno 132 prometna prekršaja od čega;

50 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

20 prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

43 ostala prekršaja u prometu.

Policija izdvaja, kako je najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena vozilom opremljenim za mjerenje brzine i snimanje prekršaja u prometu – presretačem, jučer, 2. travnja oko 14,30 sati, na A2 kod Svetog Križa Začretje od 220 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. 21-godišnjem vozaču je zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54., Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan obavezni prekršajni nalog sa novčanom kaznom od 660,00 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu 1. travnja 2023. godine, oko ponoći, u Krapinskim Toplicama, kod 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim automobilom upravljao s 2,10 promila alkohola u organizmu. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega je podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1.320,00 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

S 1,97 promila alkohola u organizmu, jučer, 2. travnja oko ponoći, zatečen je 22-godišnji vozač u Krapini na Zagrebačkoj cesti, također je nadzorom utvrđeno kako vozač kod sebe nije imao prometnu dozvolu, vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu. 22-godišnjaku određeno je zadržavanje i slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz čl.199., čl. 242., čl. 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 16., Zakona o osobnoj iskaznici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook