Prethodni članak
Sljedeći članak

VIKEND NADZOR: Rekorder napuhao skoro tri promila! Možda bi i ostao neuhvaćen, da nije sletio s ceste

Brzinski rekorder potegnuo skoro 130 na sat


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđena su ukupno 122 prometna prekršaja od čega;

32 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

17 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola

7   prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i

55 ostalih prekršaja u prometu, objavila je zagorska policija.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u petak 7. srpnja 2023. godine, oko 19,30 sati, u Rakovcu Tomaševečkom, kod 41-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika, utvrđeno je kako je upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,94 g/kg te je prilikom nesreće zadobio lakše tjelesne ozljede.

41-godišnjaku slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 51., i čl.199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Predložena je ukupna novčana kazna u iznosu od 1,700 eura, te zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Potom, najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 8. srpnja 2023. godine, na A2 kod Krapine od 128 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 80 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna.

Policija izdvaja i prekršaj u cestovnom prometu do kojeg je došlo u Zaboku, 10. srpnja oko 01 sati, gdje je zaustavljen 22-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,10 promila. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook