Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND NADZOR] U Zaboku uhvaćen vozač pod utjecajem droge! Evo i brzinskih i 'promil' rekordera


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 95 prometnih prekršaja od čega;

44 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola

sedam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

28 ostalih prekršaja u prometu, objavila je danas PU krapinsko zagorska.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u petak 6. listopada 2023. godine, u Zaboku na A2, od 174 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u nedjelju, 8. listopada 2023. godine, oko 02 sata, u Ciglenici Zagorskoj, kod 25-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,93 promila. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. st.2., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 25-godišnjaka slijedi podnošenje Optužnog prijedloga Općinskom sudu u Zlataru s predloženom ukupnom novčanom kaznom od 1 320 eura te zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Policija izdvaja i kako je prilikom kontrole prometa u Zaboku, u subotu 7. listopada 2023. godine, oko 01 sat, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnji vozač koji je policijskim službenicima predao 0,26 grama marihuane. Tijekom nadzora obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 25-godišnjeg vozača osobnog vozila utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ''THC'. Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i čl. 282., Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom od 2 000 eura, te zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook