Prethodni članak
Sljedeći članak

VIKEND NADZOR: Uhićen mladi vozač mopeda! Nit vozačke nit prometne

  • policija kazna kazne

    Foto: Ilustracija/ Pixsell


U petak, 18. kolovoza 2023. godine, oko 9 sati u Bobovju, prilikom kontrole prometa zaustavljen je vozač, 20-godišnji hrvatski državljanin bez položenog vozačkog ispita za kojeg je utvrđeno kako upravlja mopedom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole i police osiguranja, objavila je danas zagorska policija.  20-godišnji vozač je uhićen, istog dana uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 216., i čl. 238., Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na sud gdje mu je rješenjem Općinskog sud u Zlataru određena novčana kazna od 2 200 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Jučer, 20. kolovoza 2023. godine, oko 23 sat u Lugu Zabočkom, prilikom kontrole prometa, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojima je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin. Prilikom nadzora vozača utvrđeno je kako 62-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,89 promila, te mu je potom temeljem Prekršajnog zakona određeno zadržavanje.

Zbog počinjenog prekršaja iz čl.199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 62-godišnjeg vozača biti će podnijet optužni prijedlog.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je jučer 20. kolovoza, u Lupinjaku od 100 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook