Prethodni članak
Sljedeći članak

VIKEND NADZOR: Uhvatili maloljetnika s drogom


Provedenim nadzorom u prometu, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 55 prometnih prekršaja od čega; 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 38 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u subotu, 2. prosinca 2023. godine, oko 23 sata u Konjščini, kod 39-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,17 promila. Zbog počinjenog prekršaja iz čl.199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 39-godišnjeg vozača biti će podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1 300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U petak, 1. prosinca, oko 20,30 sati, najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je na DC1 u Gornjem Maclju od 98 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna. 

Prilikom kontrole prometa, u subotu, 2. prosinca oko 23,30 sati u Svetom Križu Začretje, policijski službenici kontrolirali su osobno vozilo u kojem je putnik u vozilu, maloljetnik dragovoljno predao 1,24 grama droge amfetamin i dvije drobilice sa tragovima marihuane. Droga i drobilice su privremeno oduzeti, a protiv maloljetnika zbog prekršaja iz čl. 3. st. 1., Zakona o suzbijanju zlouporabe droga slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook