Prethodni članak
Sljedeći članak

Viktor Šimunić: „Znam da sam sad nepopularan jer sam povisil cijenu vrtića i ukinul božićnice umirovljenicima. Ali ja te novce nisam del u svoj žep...“

Bivši gradonačelnici Oroslavja su si isplaćivali božićnice, 13. plaću, regrese, topli obrok, a na to nisu imali pravo, rekao je prvi čovjek Oroslavja


Ovih dana idu dvije nove kaznene prijave. Riječ je o pogodovanjima pred ovogodišnje lokalne izbore. Tako su asfaltiranje plaćali 120 kuna po kvadratu, umjesto 80 kuna koncesionaru. Dosad smo riješili 4 milijuna kuna koji smo naslijedili od bivše vlasti. Morali smo podići i cijene vrtića jer nema novca u proračunu. Trenutno je to tak',to ne znači d abu tak' ostalo. Nadam se da ćemo i sniziti cijenu vrtića kad privučemo investitore u Oroslavje i kad bude više novca, rekao je gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić gostujući jutros na N1 televiziji.

„Znam da sam sad nepopularan jer sam podigel cijene vrtića i ukinul božićnice umirovljenicima. Ali ja nisam te novce del u svoj žep, nego sam moral vrnuti dug“, rezolutan je Šimunić.

Komentirajući slučaj gradonačelnika Kutine koji je završio u istražnom zatvoru prošli tjedan, Šimunić je rekao da se na početku mandata ni on nije osjećao baš sigurno u svojem gradu zbog svega što je poduzimao.

„Bivši gradonačelnici Oroslavja su si isplaćivali božićnice, 13. plaću, regrese, topli obrok, a na to nisu imali pravo“, naglasio je Šimunić i dodao da on tako ne radi. Založio se da Ministarstvo uprave napravi zajednički program transparentnosti za sve općine gradove u Hrvatskoj, jer milijuni odlaze na pojedinačne programe privatnih poduzeća koji uvijek ne jamče da su svi podaci točno prikazani.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook