Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlada ni nakon tri mjeseca ne sprovodi odluku

Još u lipnju hrvatska Vlada je donijela odluku o popustu na autocesti Zagreb-Macelj i za vozila 3. i 4. kategorije za 56


Još u lipnju hrvatska Vlada je donijela odluku o popustu na autocesti Zagreb-Macelj i za vozila 3. i 4. kategorije za 56 posto, kao što to od ožujka vrijedi za vozila 1. i 2. kategorije. No od tada su prošla tri mjeseca, a zagorski prijevoznici još i danas plaćaju punu cijenu cestarine na dionici autoceste od Mokrica do Krapine.

Drže da je neobjašnjivo da odluka Vlade još nije provedena i da godišnji odmori ne bi smjeli biti razlog takvom kašnjenju. Nisu u pitanju godišnji odmori, izjavio je za Radio Kaj, Aleksandar Čaklović, član Uprave AZM-a u kojem je odmah nakon odluke vlade sastavljen prijedlog aneksa sporazuma o popustu na autocesti Zagreb- Macelj.

Sporazum je bio dostavljen Ministarstvu mora, turozma, prometa i razvitka, a ono ga je zatim uputilo Uredu za zakonodavstvo koji je imao nekih primjedbi. Kako je u društvu Autocesta Zagreb-Macelj s jedne strane hrvatska država, a s druge strani privatni investitori iza kojih stoje banke, sporazum je morao i na uvid bankama, što je sve procedura koja je potrajala.

No, napokon je birokratska procedura završena i prema današnjim saznanjima Čaklović očekuje da će aneks sporazuma biti potpisan sljedeći tjedan, a za još tjedan dana postati operativan i ući u primjenu.

Izvor: Radio Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook