Prethodni članak
Sljedeći članak

Voditeljica poslovnice banke lukavom smicalicom ukrala banci 103.000 eura


Šefica poslovnice banke proglašena je krivom i osuđena na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog pronevjere novca VIP klijenata, piše Danica.hr.

Prema nepravomoćnoj presudi, žena (57) je kao voditeljica poslovnice OTP banke u Zagrebu prekidala ugovore o oročenim štednjama VIP klijenata te nalagala podređenim službenicima da upravo njoj isplate taj novac.

Time je banku oštetila za čak 103.000 eura. Službenicima banke je “predoĉavala i neistinite e-mail poruke pojedinih klijenata sa zahtjevima za isplatu novca, iako je bila svjesna da navedeni klijenti te e-mail poruke nikada nisu poslali”.

Sudsko je vijeće “okrivljenicu obvezalo nadoknaditi štetu banci prouzročenu poĉinjenjem kaznenog djela, i to u iznosu navedenom u izreci, a koji se odnosi na iznos novčanih sredstava OTP banke koji je okrivljenica pronevjerila kao voditeljica poslovnice”.

Taj je iznos OTP banka “morala refundirati klijentima iz svojih vlastitih sredstava po osnovi jamstva za štedne uloge građana”.

Okrivljenica je  na suđenju sve opovrgnula navodeći kako ništa od toga nije istina te da ona nije raskidala ugovore o oročenju. No, svjedoci – službenici banke i klijenti koji su ostali bez novca – su je opovrgnuli.

Ukupno je oštetila četvero VIP klijenata s kojima je imala posebno prisan odnos povjerenja s obzirom na višegodišnju suradnju i oročen novac. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti, piše Danica.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook