Prethodni članak
Sljedeći članak

Volonterske nagrade Luciji Kišur, Nadici Bedek, Miri Masten, Radio Stubici, NK Oroslavje i Skijaškom klubu Oroslavje

Održan je virtualni 5. Festival volonterizma


Udruga mladih Feniks organizirala je 5. Festival volonterizma u sklopu projekta Lokalni volonterski centar 'Orkas' na kojem su dodijeljene volonterske nagrade za 2020. godinu. Ovogodišnji dobitnici su Lucija Kišur, Nadica Bedek, Mira Masten, Radio Stubica, NK Oroslavje te Skijaški klub Oroslavje.

Lucija Kišur
Ove godine dodjeljuju se volonterske nagrade u pet kategorija.
Nagrada za najvolonterku/najvolontera (mladi 15-30 godina) dodijeljena je Luciji Kišur, volonterka iz Oroslavja, koja je za vrijeme Srednje škole davala instrukcije djeci iz matematike i kemije, te kratkoročno volontirala u crvenome križu. Trenutno volontira u Udruzi mladih Feniks.

Nadica Bedek
Nagradu za najvolonterku/najvolontera (odrasli 30+ godina), dodijeljena je Nadici Bedek iz Igrišća. Volonterka koja aktivno predstavlja običaje značajne za život na selu, piše publikacije, održava radionice i manifestacije. Vlasnica je OPG-a ,,Bakina okućnica". Aktivna umirovljenica koja brine o starijima te posjećuje napuštenu djecu.

Mira Masten
Nagradu za najvolonterku/najvolontera (odrasli 30+ godina), dodijeljena je Miri Masten iz Stubičke Slatine, aktivna volonterka koja je svojom dobrom voljom i trudom organizirala brojne akcije, neke od tih su „IMAŠ JAKNU VIŠKA DONESI“ „ŠTAND DOBROTE“. Sudjelovala je u podjeli hrane onima kojima je to bilo najpotrebnije.

Radio Stubica
Nagrada za najbolju ustanovu/instituciju, dodijeljena je Radiju Stubica koja djeluje od 1971.g. Danas emitira program 24 sata dnevno na dvije frekvencije i najpopularniji je radio u Krapinsko-zagorskoj županiji. U informativnom dijelu donosi lokalna događanja i ona na razini države. Također, svoj informativni radni tjedan tematski su organizirani pa se određene dane može čuti o sportu, politici, kulturi, mladima, braniteljima te običajima. Radio prati rad svih organizacija civilnog društva s područja županije.

NK Oroslavje
Nagrada za najbolju provedenu volontersku akciju dodijeljena je Nogometni klub Oroslavje zbog čestih volonterskih akcija uređenja nogometnog igrališta.

SK Oroslavje
Nagrada za najbolju organizaciju civilnoga društva dodijeljena je Skijaškom klub Oroslavje koji postoji i djeluje već 95 godina. 15 godina aktivne organizacije međunarodnih utrka na skijaškim rolama, kroz klub kojim je prošlo dvjestotinjak volontera. S obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti COVID-19, nisu ioli u mogućnosti organizirati u tradicionalnu dodjelu nagrada te su im uručili nagrade osobno.

Nagrađen trud
Iako je ova godina bila specifična zbog epidemioloških mjera, Udruga mladih Feniks nije posustala već je kao i svake godine nagradila trud vrijednih volontera.
Na svojim društvenim stranicama prikazan je i animirani film na temu volontiranja u lokalnoj zajednici. Projekt se provodi u suradnji s gradovima Oroslavjem i Donjom Stubicom, općinama Stubičke Toplice, Veliko Trgovišće i Jakovlje, Osnovnom školom Oroslavje i Srednjom školom Oroslavje te Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica, a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook