Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Vozi se u kolonama, na nekoliko dionica su najveće gužve

  • autocesta

    Foto: Ilustracija/Pixsell


Ljetni vikendi već tradicionalno znače gužve u prometu, a ova nedjelja nije iznimka. Prema podacima Hrvatskog autokluba (HAK), pojačan je promet na većini cesta u smjeru unutrašnjosti, osobito s otoka Krka prema kopnu i na autocestu A1 Zagreb-Ploče-Karamatići u smjeru Zagreba, piše Večernji list.

Na autocesti A1, zbog povećane gustoće prometa, kolone su u pokretu uz povremene zastoje između tunela Ledenik i Sveti Rok te između čvorova Ogulin i Lučko u smjeru Zagreba. Prije čvora Bosiljevo 2 iz smjera Ogulina prema Zagrebu kolona je oko 2 kilometra, a na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba trenutno nema dužih čekanja.

Zbog povećane gustoće prometa, kolona je na Krčkom mostu u smjeru kopna od Malinske. Uz to, na staroj karlovačkoj cesti (DC1) kolone su između Jastrebarskog i Klinča Sela u smjeru Zagreba.

Podsjetimo, od sutra će vožnja autocestom biti skuplja. Hrvatske autoceste (HAC) objavile su da će od 1. srpnja do 30. rujna vrijediti sezonske cijene cestarina. U tom se razdoblju cijena cestarine povećava za deset posto. Kako HAC pojašnjava, sezonske cijene postoje za vozila I.A, I. i II. skupina, dok su cijene za autobuse i kamione iste kao do sada. Više detalja možete pročitati OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook