Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozio s 2,05 promila i usmrtio hodočasnika

Bol, nevjerica i vapajući jecaji dopirali su jučer iz obiteljske kuće Anice i Zvonka Granca iz bedekovčanskog naselja Ko


Bol, nevjerica i vapajući jecaji dopirali su jučer iz obiteljske kuće Anice i Zvonka Granca iz bedekovčanskog naselja Komari. Njihova sina jedinca, 17-godišnjeg Matiju Granca, dok je s još trojicom prijatelja pješice hodočastio u svetište u Mariji Bistrici, mazdom 626 zagrebačkih oznaka jučer, nešto poslije 4 sata pokosio je Dalibor Rukljač (28) iz Poznanovca.



Vozaču je alkotestiranjem izmjereno 2,05 promila alkohola.

Dogovorili smo se da ćemo se u 4 sata naći ispred gostionice Šenjug u Bedekovčini i krenuti prema Mariji Bistrici. Hodali smo uz cestu, uz lijevi rub kolnika, i odjednom nam je sleđa naišla mazda. Matija je na žalost hodao najbliže automobilu koji je naišao pa ga je pokosio.
Vozač Dalibor Rukljač, koji je bio u bedekovčanskom diskoklubu Tropic, pretjecao je vozilo u istom smjeru u kojem smo išli i mi, a kako nam je sam priznao, vozio je 120 kilometara na sat. I to u naseljenome mjestu, gdje se smije voziti najviše 50 do 60 kilometara na sat. Matiju je udario sleđa, odbacio ga tri-četiri metra te je njegovo tijelo završilo na ogradi.

Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, no Matiji više nije bilo spasa. Pet minuta nakon što ga je udario auto, srce mu je još radilo, ali kad je poslije 15-20 minuta došla Hitna, već je bio mrtav rekli su Goran Vagan, kojemu je Matija bio krizmani kum, i njegov prijatelj Dragutin Petrač, koji su jučer došli utješiti roditelje.

Sin jedinac

Matija, sin jedinac, bio je vrlo dobar učenik Srednje medicinske škole u Bedekovčini i za dva tjedna trebao je poći u treći razred.

Matijini su roditelji, srhvani bolom, odbili bilo kakav razgovor s novinarima. Doznali smo da se prije samo tri tjedna u obitelji dogodila još jedna tragedija objesio se Matijin djed Ivan.

Policija je obavila očevid, a pijani će vozač najvjerojatnije nakon kriminalističke obrade uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook