Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrtić je izgrađen, u tijeku je opremanje i uređenje okoliša

Bartolić: Razvijamo naše mjesto kako bi nam mladi ostali ovdje živjeti'


Najveća kapitalna investicija na području Mihovljana pri samom je kraju. Dječji vrtić 'Miholjček', za kojeg su ime izabrali sami stanovnici općine, svoja će vrata mališanima otvoriti u rujnu. Vrtić se nalazi na lokaciji pokraj osnovne škole. – Uporabnu dozvolu smo dobili, u tijeku je opremanje vrtića. Potrebno je još urediti okoliš, što nam dosad nisu dozvoljavale vremenske prilike. Kapacitet vrtića je za 60 –ero djece, a do sada je interes za upis iskazalo 35 –ero djece - rekao je načelnik Zlatko Bartolić.

Dani otvorenih vrata
Kada se sve opremi, Općina će organizirati Dane otvorenih vrata vrtića kako bi se roditelji i djeca bolje upoznali s prostorom u kojem će boraviti, pa vjeruje da će ta brojka još porasti. Bit će potrebno zaposliti 4 odgojiteljice, kuharicu te 2 do 3 osobe iz tehničke službe. Vrtić se gradio godinu dana. Gradila ga je tvrtka Mepro d.o.o. iz Varaždina. Dobivena europska sredstva prema ugovoru sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iznose 7.439.500 kuna, dok je preostali iznos osigurala Općina.

Poštivani rokovi
Dječji vrtić vrijedan je 10.014,737, 75 kuna. Sami troškovi građenja su iznosili 8.591,404,75 kuna, a opremanja 533.394, 75 kuna, ostalo su troškovi konzultantskih usluga, projektno - tehničke dokumentacije, javne nabave, stručnog nadzora, tehničkog pregleda i drugi troškovi. Načelnik je zadovoljan dinamikom izgradnje. – Poštivan je rok od 12 mjeseci te nije trebalo produživati rokove, unatoč koroni i vremenskim prilikama – istaknuo je. Izgradnjom vrtića razvijamo naše mjesto kako bi naši mladi odlučili ostati u našoj općini jer bez djece i stanovnika badava nam sva infrastruktura – ističe načelnik Bartolić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook