Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrtić u Velikom Trgovišću kreće u dogradnju, otvorit će se oko 150 novih mjesta


U Velikom Trgovišću, danas su svečano potpisana dva ključna ugovora za provedbu projekta 'Dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Rožica'. Ugovor o izvođenju radova sklopio se s tvrtkom MDK Građevinar u iznosu od 3.658.043,58 eura, dok je ugovor o opremanju vrtića potpisan sa zajednicom ponuditelja TEDING d.o.o. i ASTREJA PLUS u ukupnoj vrijednosti od 400.668,75 eura.

Općina Veliko Trgovišće prijavila dogradnju vrtića putem poziva 'Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova; C3.1. R1-I1 – projekt Dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Rožica' i ostvarila pravo na dogradnju četiri boravka te bespovratna sredstva u iznosu od 649.810,88 eura. Putem drugog poziva 'Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, NPOO.C3.1.R1-I1.02 – Dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Rožica', ostvarena su dodatna sredstva za dogradnju tri boravka, ukupne vrijednosti 487.359,00 eura.

Trenutno, Dječji vrtić 'Rožica' pohađa oko 150 djece, a s planiranom dogradnjom, prema riječima načelnika Velikog Trgovišća Roberta Grebličkog, otvaraju se mogućnosti pohađanja za još 140 do 150 novih mališana. 

- Treći put radimo ovo proširenje i veseli me što bi ovim projektom u idućih 4 do 5 godina svoje mjesto trebala dobiti sva naša vrtićka djeca. Također, uspješno smo realizirali i projekt dječjeg igrališta uz Dječji vrtić Rožicu koji je na raspolaganju svima - rekao je Greblički.

- Naš vrtić trenutno ima 150 djece, dok je još oko 50 na čekanju, stoga dodatnih 140 mjesta predstavlja značajan napredak, posebno s obzirom na porast broja novodoseljenih obitelji na naše područje - dodao je.

Arhitekt Dražen Boić ističe kako je ova dogradnja prilično velika – dograđuje se sedam vrtićkih jedinica, od čega su tri jasličke i četiri vrtićke. 

- Dodajemo gotovo 1500 bruto kvadratnih metara na postojećih 1200. Projekt je bio kompleksan jer je bilo nužno spojiti dogradnju i postojeći dio u jednu funkcionalnu cjelinu, uz izmještanje prilazne ceste i izgradnju novog parkirališta. Postojeći vrtić je oblikovan organski, dok je novi dio sličan, ali ipak drugačijeg dizajna - objasnio je Boić.

Rok za dovršetak radova je 18 mjeseci, a prema najavama, bit će ovo jedan od najmodernijih vrtića u Krapinsko-zagorskoj županiji, što prema načelnikovim riječima, Veliko Trgovišće i zaslužuje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook