Prethodni članak
Sljedeći članak

Za devet poljoprivrednih udruga 95.593 kuna

Sredstva su dobile udruge koje su se prijavile na Javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga KZŽ u 2016. godini, a predstavnicima udruga danas su u Krapini uručeni ugovori


Dodjeli ugovora prisustvovali su zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek i pročelnica za poljoprivredu Sanja Mihovilić. Ugovore je dobilo 9 udruga koje su se prijavile na natječaj za financiranje programa i projekata u 2016. godini.

To su Savez pčelarskih udruga KZŽ koji je za promociju Zagorskog bagremovog meda, za sudjelovanje na sjamovima i edukaciju pčelara dobio 11.113 kuna, Udruga Strojni prsten – Simentalac Hrvatskog zagorja 15.849 kuna, Udruga Vimo Zagorje KZŽ za sudjelovanje na sajmovima 11.050 kuna, Udruga pčelara Krapina za posjet pčelarskom sajmu APISLOVENIJA 996 kuna, Udruga vinogradara Marija Bistrica za studijsko putovanje i posjet vinarijama u Drnišu i Pelješcu 9.582 kune, Udruženje seljaka Donja Stubica za stručnu edukaciju u južnom Tirolu 15.300 kuna, Udruga vinogradara, podrumara i prijatelja dobrog vina Sveti Martin Jesenje za edukacijski izlet u mađarski grad Keszethely 6.400 kuna, Udruga vinograda i vinara Radobojski pajdaš 6.118 kuna i Udruga vinogradara i vinara Brajda 8.300 kuna.

– Cilj nam je da se poljoprivrednicima omoguće posjete i stručna edukacija, da budu konkurentni na tržištu. Hvala svima koji su se prijavili i dali nam svoje sugestije, a u proračunu su planirani novci za istu mjeru i za iduću godinu – rekao je zamjenik župana Ferek – Jambrek. Vodstvu Županije u ime udruga zahvalio je Zvonimir Berić, predsjednik Udruge Strojni prsten - Simentalac Hrvatskog zagorja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook