Prethodni članak
Sljedeći članak

Za dogradnju škole 2,9 milijuna kuna

Donjostubička osnovna škola dobit će od Ministarstva prosvjete 2,9 milijuna kuna za dogradnju s kojom će se najvjerojatn


Donjostubička osnovna škola dobit će od Ministarstva prosvjete 2,9 milijuna kuna za dogradnju s kojom će se najvjerojatnije krenuti već ovog ljeta. -Škola sada broji preko 660 učenika. Prirodni prirast djece je svake godine veći i već sada nema dovoljno prostora za kvalitetno održavanje nastave. Postoji realna mogućnost da od jeseni ove godine i viši razredi moraju prijeći u dvije smjene.

U konačnici sadašnje bi stanje moglo dovesti do kompletnog dvosmjenskog rada, što bi stvorilo probleme djeci, povećalo troškove prijevoza i održavanja, te bi se drastično narušila kvaliteta održavanja nastave i uvjeta boravka djece u školi- istaknuo je predsjednik donjostubičkog HDZ-a, dr. Anđelko Glivar.

Kako je rekao, gradska vlast koju predvodi HDZ, zajedno s ravnateljicom škole i zagorskim HDZ-om alarmirala je saborskog zastupnika Ivana Jarnjaka i ministra Dragana Primorca kako bi se ovaj projekt uvrstio u hitnu realizaciju. Sada slijedi izrada projekta, u čijem će financiranju dijelom sudjelovati i Grad.

Prema riječima gradonačelnika Srebačića u planu je dogradnja barem deset učionica i sanitarnog čvora. Prema Glivarovim riječima dobiveno je i zeleno svjetlo za izgradnju sportske dvorane, no problem je što je građevinska dokumentacija za prethodne vlasti zastarjela, te se mora izraditi nova, kako bi se taj veliki desetogodišnji projekt pokrenuo s mrtve točke.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook