Prethodni članak
Sljedeći članak

Za dva dana u Zagrebu kreće novi režim parkiranja. Tomašević već prijeti strogim kaznama


Za dva dana Zagreb uvodi novi režim za parkiranje. Gradonačelnik Tomislav Tomašević već prijeti kaznama i poziva ljude da poštuju pravila.

A oporba poziva gradonačelnika da odustane od novog modela, kažu da je Tomašević glavni krivac za prometni kolaps. Dok je Tomašević otvarao radove na južnom ulazu u grad, u centru grada radili su živci, javlja Dnevnik Nove TV.


"Katastrofa. teška katastrofa od vremena kad sam ja počeo voziti do sada", rekao je Vladimir iz Zagreba.

"Treba nam puno od točke A do točke B da bi došli", rekla je Mia iz Novalje.

"Konstanto, kamo godi išli, kojim god putem krenuli, ista stvar", rekao je Dominik iz Zagreba.

Za dva dana u Zagrebu kreće novi model parkiranja. Tomašević se nada da će tako uvesti red u prometni nered. Evo kako će to izgledati.

Za one koji dolaze u Zagreb neće se ništa mijenjati po pitanju zona. I dalje su tu tri zone, crvena prva, žuta druga, zelena treća.

Promjena je sada za one koji kupuju povlaštene karte, znači one s prebivalištem ili boravištem u Zagrebu. Zone se pretvaraju u blokove i povlaštena karta vrijedit će samo u bloku od 500 metara.

Oni koji kupuju povlaštenu kartu moći će je kupiti za svoj ili susjedni blok, ali moraju se odlučiti za samo jedan. Ako ne bude slobodnih parkinga, onda im ne preostaje ništa drugo nego da promjene prijevozno sredstvo što će zasigurno razveseliti gradonačelnika Tomaševića

"To da mislimo da se samo biciklom može u grad moramo shvatiti da em nemaju svi ljudi bicikl, em ne znaju voziti, a možda su malo i prestari", rekao je Goran iz Zagreba.

Za tjedan dana uvest će se i naplata parkiranja u centru do ponoći, a nedjeljom do 15 sati. Bit će veselo kad svi dođu za Advent.


Tomašević kaže da je sve spremno za novi sustav, na znakove se već lijepe blokovi.

"Vidjet ćemo sa zagrebparkingom kako su to mislili. Oni imaju kapaciteta da odmah počnu kažnjavati. Kupili smo scan carove koji imaju opremu za brzo skeniranje tablica i odmah mogu provjeriti status parkirne karte za ta vozila i odmah mogu početi kažnjavati", rekao je zagrebački gradonačelnik.

Oporba smatra da se ovim novim modelom na mala vrata uvode poskupljenja.

"Jer sada za istu cijenu naši građani imaju daleko manju površinu za parkiranje nego dosada. Za istu cijene usluge dobivaš samo podizanje cijena usluga", rekao je Mislav Herman, HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Traže od Tomaševića da odustane od parkirališnih zona.

"Za kolaps u gradu Zagrebu je kriv isključivo Tomislav Tomašević koji isključivo sve radi iz neznanja, a ponekad mi se čini da oni svjesno izazivaju kaos da bi ubili u nama volju da koristimo automobile", rekao je Ivica Lovrić iz Plavog grada.

Cijene parkinga ostaju iste. Sve povlaštene karte unaprijed plaćene u subotu će automatiziranim sustavom vrijediti samo u jednom bloku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook