Prethodni članak
Sljedeći članak

Za predsjednika Sjeverozapadno - hrvatskog regionalnog saveza HNS - a ponovo izabran Anđelko Topolovec

Preferencijalni glasovi na parlamentarnim izborima, njih gotovo 85.000, pokazuju da je HNS mnogo jači na hrvatskoj političkoj sceni nego što to pokazuju razne ankete, rekao je Ivan Vrdoljak


U Svetom Križu Začretje u četvrtak, 18. veljače održana je redovna Izborna skupština Sjeverozapadno - hrvatskog regionalnog saveza Hrvatske narodne stranke, na kojoj je za predsjednika ponovo izabran Anđelko Topolovec, inače načelnik Općine Radoboj i prvi čovjek HNS-a Krapinsko-zagorske županije. Uz njega je za tajnicu Saveza ponovno izabrana Marija Puh iz Krapine, inače zagorska saborska zastupnica, dok su za potpredsjednike izabrani Neven Alić, inače zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije i Dražen Žvorc iz Međimurske županije.

Ovaj regionalni savez HNS-a obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Međimursku, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Ovo je najbolja regionalna organizacija Hrvatske narodne stranke - rekao je predsjednik Anđelko Topolovec, potkrijepivši to brojkama.

- Na nedavnim parlamentarnim izborima u našoj Regiji, kandidati HNS-a su dobili 42.605 preferencijalnih glasova, dok je u ostatku Hrvatske HNS dobio 41.412 takvih glasova. Dakle, može se reći da više od pola HNS-a „živi“ u Sjeverozapadno-hrvatskom regionalnom savezu. To se vidi i na dobrom izbornom rezultatu, jer je naša regija dala 4 saborska zastupnika, uz još dio glasova koje je dobila gospođa Anka Mrak-Taritaš, za koju se dijelom glasovalo u našoj regiji, a dijelom u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Takvi rezultati nisu slučajnost, jer je poznato kako su općine i gradovi u ovom dijelu Hrvatske, u kojima su na vlasti HNS-ovi kandidati, vrlo razvijeni i kontinuirano se razvijaju. Birači su ono što su od HNS-a dobili na lokalnoj razini, očito željeli „pretočiti“ i na nacionalnu razinu  - rekao je Topolovec.

Gost Skupštine bio je i potpredsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak, koji je pohvalio Sjeverozapadno-hrvatski regionalni savez.

- Vi ste donijeli više od pola preferencijalnih glasova našoj stranci, što dokazuje vašu vrijednost. Upravo ti preferencijalni glasovi, njih gotovo 85.000, pokazuju da je HNS mnogo jači na hrvatskoj političkoj sceni nego što to pokazuju razne ankete. One govore o podršci između 1 i 2 posto, ali izbori su pokazali da smo realno na oko 5 ili 6 posto – naglasio je Vrdoljak.


 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook