Prethodni članak
Sljedeći članak

Za sanaciju zagorskih prometnica potrebno 350 milijuna kuna

Stanovnici općine Bednja, u Varaždinskoj županiji, tvrde da su svaki dan u pogibeljnoj opasnosti zbog dotrajalih cesta p


Stanovnici općine Bednja, u Varaždinskoj županiji, tvrde da su svaki dan u pogibeljnoj opasnosti zbog dotrajalih cesta punih rupa u susjednoj Krapinsko-zagorskoj županiji, po kojima moraju prolaziti na putu do radnog mjesta.

U najgorem je stanju županijska cesta Bednja - Gornje Jesenje – Krapina i dok je dionica od Bednje do Šaše, koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste Varaždin, u dobrom stanju, nastavak prometnice prema Krapini pun je rupa i opasnih bankina. Općina Bednja stoga je od Varaždinske županije zatražila da na neki način prisili susjednu Krapinsko-zagorsku županiju na brigu o svojim prometnicama.

Komentirajući nastalu situaciju ravnatelj Uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Vlado Kavać istaknuo je da je na potezu od Šaše do Jesenja čak šest velikih klizišta čija sanacija iziskuje velika sredstva, jer je za sanaciju samo jednog većeg klizišta potrebno je oko milijun kuna. Ove je godine riješeno jedno od klizišta na ulazu u Općinu Jesenje, a sporno klizište privremeno je sanirano prije desetak dana te će se idući tjedan napraviti kompletan dren tako da s time više ne bi smjelo biti problema, naglasio je Kavać.

Prema njegovim riječima, u ingerenciji ŽUC-a Krapinsko-zagorske županije je 700 kilometara cesta, 80-ak velikih klizišta i stotinjak puzišta, a sredstva kojima se raspolaže su ograničena. Napravljena je i analiza prema kojoj je za dovođenje zagorskih prometnica u zadovoljavajuće stanje potrebno oko 350 milijuna kuna, a naš godišnji buđet za redovno i pojačano održavanje prometnica iznosi oko 26 milijuna kuna, ističe Vlado Kavać.

Izvor: Radio Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook