Prethodni članak
Sljedeći članak

Za Trio ''FLUThreE'' i kvartet ''Take four'' sigurno će se još čuti

Samostalni koncert mladih flautistica koje žele snimiti i album



 Mlade bistričke flautističke nade u četvrtak su održale samostalni Koncert komorne glazbe. Koncert je održan u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. Nastupile su četiri sjajne mlade flautistice, za koje će se još sigurno čuti, a čija je mentorica profesorica Ivana Pavlović iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica.

Trio flauta "FLUThreE", kojeg čine Iva Babić, Klara Gabud i Jelena Tomorad uvodno je odsvirao Mozartovu ''Malu noćnu muziku'', a nakon uvodnog slova prof. Pavlović, sjajne su flautistice nastavile nizati ''komorne hitove'' – dijelove iz ciklusa koncerata ''Četiri godišnja doba'' Antonia Vivaldija, ''Ples labudova'' Čajkovskog i ''Bolero'' Mauricea Ravela. Prvi dio koncerta završen je spletom melodija iz crtića ''A je to''. Nakon velikog pljeska publike, uslijedio je drugi dio koncerta u kojem se spomenutoj trojci, koja je završila 5. razred Glazbene škole, pridružila Ema Runjak koja je završila 4. razred Glazbene škole.

Sada kao kvartet flauta ''Take four'' nanovo je oduševio publiku djelima Boccherinija, Bacha, Mahlera i Šostakovića. Bio je tu i ''Can – can'' Offenbacha, da bi veliko finale ponudilo Roblesov ''Kondorov let'' u aranžmanu Ivana Šarkanja. Vrijedne i marljive flautistice često možete vidjeli i slušati i na središnjem trgu u Mariji Bistrici, a možete im i pomoći, jer slijedeća stepenica u njihovom razvoju je snimanje albuma, koje je planirano za jesen. Stoga je svaka pomoć dobrodošla, a tko barem jednom čuje njihovo muziciranje, lako može prepoznati da pomoć i zaslužuju.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook