Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočka HVIDRA obilježila „svoj“ dan


Danas je, u Svetom Križu Začretje, a uoči Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, zabočka HVIDRA, radom i marom svojih članova i napose Predsjednika Udruge Žarka Fruka, u svojim prostorijama u Svetom Križu Začretje uz nazočnost velikog broja svojih članova kao i članova drugih braniteljskih udruga sa područja Krapinsko zagorske županije obilježila „svoj“ dan. Zagorci, članovi Udruge, koji su u Domovinskom ratu dali ono najvrijednije što su imali, svoje zdravlje, uoči su blagdana kojeg s pravom svojataju, i to baš kako priliči, uoči blagdana, podsjetili na žrtvu koju su hrvatski branitelji, a među njima i preko 11.000 Zagoraca dali za slobodu Domovine.

Središnji je dio obilježavanja blagdana (premda blagdan nekako vežemo uz duhovne, a praznik uz svjetovne prigode, ovaj dan braniteljima ima uzvišeni značaj) bila je Sveta misa koja je služena u Crkvi Uzvišenja Svetog Križa. Župnik svetokriški, vlč. Vladimir Drnetić, u svojoj je nadahnutoj propovjedi istaknuo značaj i veličinu žrtve koju su prinjeli hrvatski branitelji u obrani a potom i u oslobađanju Domovine te zahvalnost za to. Posebno pak je na kraju svoje propovjedi naglasio značaj i potrebu ljubavi koju trebamo pokazivati prema Bogu, čovjeku i Domovini.
Druženje svih okupljenih branitelja nakon Svete mise nastavljeno je potom u Klubu HVIDRE gdje su se branitelji, uz nazočnost Načelnika Općine Sveti Križ Začretje g. Marka Kosa i župnika Drnetića, prigodno prisjetili svojih ratnih dana, ali i onih kojih, nažalost, više nema tu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook