Prethodni članak
Sljedeći članak

MINI FOTOGALERIJA: Zabočki mališani održali odličan koncert i promovirali novi album!


Svu raskoš dječjeg zborskog pjevanja moglo se doživjeti na koncertnoj promociji albuma 'Djeca radoznala' Zabočkih mališana, dječjeg zbora DND-a Zabok održanoj u amfiteatru Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku.

Zabočki su mališani svoj koncert započeli već poznatim brojalicama i dječjim pjesmama Rugalica vrani, Izgubljeno pile, Ringa ringa raja, Lovcu, Kišica te pjesmama s CD-a Zdravo i fino, može reći sad već hitovima o zdravoj prehrani: Zdravo puno više i Juha.

To je bila izvrsna uvertira u predstavu 'U potrazi za vješticom', koju su premijerno za koncert Zabočkih mališana pripremili i izveli lutkari 3.b razreda Osnovne škole K.Š. Gjalskog sa svojom učiteljicom Ljiljanom Mokrovčak.

Drugi dio koncerta nastavljen je promocijom novog albuma 'Djeca radoznala' s autorskim pjesmama Vještičje igre, Zabočki mališani, Ne treba nam šećer, Samo volontiraj!, Tvoj osmijeh, Djeca radoznala, Lavlji jadi, Kiki fest, Himna DND-a i Lijepo Zagorje koje su za Zabočke mališane kreirale autorice i muzičarke Lidija Jadek i Ema Smolić te autori i muzičari Emil Töpfer i Nikola Vranić (J. R. August), kao i glazbeni producent i aranžer Toni Eterović uz voditeljicu Zabočkih mališana Jasenku Borovčak.

Specifičnost je ovih pjesama da govore (pjevaju) o aktivnostima, projektima i temama kojima se bave u DND Zabok te nose snažne poruke pozivajući na volontiranje, empatiju, pomaganje drugima i poštivanje dječjih prava.

Izvedbu na koncertu 'začinila' je izvrsna pratnja 'malog DND-ovskog benda' u sastavu Lidija Jadek na klaviru, Doris Tkalčević na violini, Magdalena Škreblin na klarinetu, Vid Kotarski na gitari i Antonio Hranić na kahonu.

Koncert je završio s dvije legendarne pjesme 'Kad bi svi' i 'Kad si sretan' u kojoj su sudjelovali svi prisutni u dvorani, a Zabočki mališani ponovo su potvrdili svoju kvalitetu i originalnost kako u izvedbi tako i u izboru repertoara.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook