Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočki župljani zaželjeli dobrodošlicu novom župniku

Na svečanom euharistijskom slavlju, nadbiskupijski ekonom, preč. Tomica Šestak, kao delegat Nadbiskupa Zagrebačkog, predstavio je župnoj zajednici i uveo u službu vlč. Riseka


Župna zajednica svete Jelene Križarice u Zaboku sabrana na nedjeljnom euharistijskom slavlju prošle nedjelje, 29. kolovoza, doživjela je osobito radostan i svečan trenutak, pozdravivši novoimenovanoga župnika vlč. Branka Riseka.

Na svečanom euharistijskom slavlju, nadbiskupijski ekonom,  preč. Tomica Šestak, kao delegat Nadbiskupa Zagrebačkog, predstavio je župnoj zajednici i uveo u službu vlč. Riseka.

Obred uvođenja u službu novoga župnika započeo je odmah na početku euharistijskog slavlja čitanjem Dekreta o imenovanju župnika vlč. Riseka kojeg je pročitao vlč. Marijan Culjak, dugogodišnji zabočki župnik te novoimenovani supsidijar ove župe, a ujedno je pred svim vjernicima pročitana njegova biografija i dosadašnji rad u pastoralu. Novi župnik je položio ispovijest vjere i župničku prisegu te uz dvojicu svjedoka potpisao dokument o preuzimanju župe.

Vlč. Šestak zahvalio je i dugogodišnjem župniku vlč. Marijanu Culjaku za pastoralni rad, plemenito djelovanje i uspješno vođenje ove vaše župe, a u ime svih župljana novom je župniku dobrodošlicu zaželio dr. Balagović.

Novi župnik Risek izrazio je zahvalu za toplu dobrodošlicu i zamolio župljane da mu pomognu u radu kako bi uz Božju pomoć život župe bio plodonosan dobrim djelima. Misno slavlje sviranjem i pjevanjem su animirali združeni župni zborovi. A prije i poslije misnoga slavlja limena glazba DVD-a Zabok svojim skladnim sviranjem zaželjela je dobrodošlicu novom župniku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook