Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok: Blagoslov i posveta novog oltara

Iduće godine Župa Zabok obilježava 350. godišnjicu postojanja, a tim povodom mnoštvo je akcija oko uređenja župne crkve


Iduće godine Župa Zabok obilježava 350. godišnjicu postojanja, a tim povodom mnoštvo je akcija oko uređenja župne crkve Sv. Jelene Križarice. Prije dvije godine krovište crkve prekriveno je bakrom, obnovljena je fasada, te su napravljena nova vrata.


Ove godine pristupilo se uređenju unutrašnjosti te je do sada postavljena nova rasvjeta ispod postaja križnoga puta, uvedeno je centralno grijanje, postavljena su dva nova aparata za suzbijanje vlage, kao i tridesetak novih klupa od masivnog hrasta.

U svetištu je postavljen novi oltar, a uz njega i ambon te nova krstionica. U župnoj crkvi još predstoje radovi na jačem saniranju vlage, a uz 350. godišnjicu Župe planirano je i izdavanje prigodne monografije o povijesti župe i grada Zaboka.

U nedjelju 18.studenog pomoćni biskup zagrebački msgr. Valentin Pozaić predvoditi će misno slavlje i posvetiti novi oltar, krstionicu, ambon i nove klupe u crkvi sv.Jelene Križarice u Zaboku sa početkom u 11 sati.

Oltar, krstionica i ambon rad je akademskog kipara gospodina Petra Dolića, a klupe su rad tvrtke Oreh d.o.o. iz Oroslavja.

Proslavi će predhoditi procesija od župnog ureda prema župnoj crkvi u 10.30 praćena sviranjem zabočke limene glazbe, narodnim nošnjama. svećenicima Krapinskog Dekanata , domaćim svećeničkim sinovima izniklih iz župe, bogoslovima, članovima vijeća naše župe, gostima i uzvanicima, župljanina i vjernika iz susjednih župa.

Misno slavlje svojim zajedničkim pjevanjem će uveličati pučki zbor i zbor mladih župe sv. Jelene Križarice. Na tom misnom slavlju ujedno župa zahvaljuje i obilježava dan zahvalnosti za plodove zemlje.

Zagorje.com

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook