Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok: Otvara se desetak novih proizvodnih pogona

Zabočka gospodarska zona koja se proteže od Vodovoda i Regeneracije pa preko Kumrovečke ceste do potoka Horvatske ove je


Zabočka gospodarska zona koja se proteže od Vodovoda i Regeneracije pa preko Kumrovečke ceste do potoka Horvatske ove je godine doživjela značajan skok. Prvo u dijelu u kojem je Grad Zabok otkupio zemlju, izvršio parcelaciju, počeo graditi infrastrukturu (od Zagorskog metalca do potoka Sitnice), a koje je u potpunosti zauzeto te sa završetkom ceste i ishođenjem građevinskih dozvola u proljeće postaje najveće gradilište u Zaboku, doznajemo od gradonačelnika Ivana Hanžeka.


Izgradnja u proljeće

- To su sve firme koje su specijalizirane za proizvodnju od procesne tehnike do uređaja za industriju. Još ne možemo objaviti ime, ali za dva tjedna kad dolazi vlasnik tvrtke, objavit ćemo dolazak svjetski poznate tvornice koja otvara svoje pogone. Važno je što njihova proizvodnja veže dosta obrtnika i malih poduzetnika kao koopreranata. Posebno nas veseli što se i u drugom dijelu zone u kojem je samo CIAK kao objekt, kreće s izgradnjom ceste. Od Zagorske magistrale prema Kumrovcu, pa do CIAK-a, svi zemljišni prostori su prodani i neki od investitora već imaju lokacijske dozvole. I oni bi u proljeće trebali krenuti s izgradnjom. To znači da gotovo jedna trećina prostora prema Horvatskoj je već definirana kao cjelina. Sljedeći korak će biti nastavak izgradnje ceste s mogućim spojem s Velikim Trgovišćem, a prema nekim informacijama i dio zemljišta iza CIAK-a je otkupljen – rekao nam je gradonačelnik.

U desetak novih proizvodnih pogona, radno bi mjesto moglo pronaći oko 350 ljudi, a s najvećim s jednim velikim ulagačem (ponuda stigla, zasad poslovna tajna), taj bi se broj mogao popeti i na 500.

Gradonačelnik je zadovoljan i preseljenjem centra Zaboka na bivše prostore ZIVT-a jer radovi dobro napreduju, kad u funkciju bude stavljen izmijenjeni prostorni plan, moći će se govoriti o ubrzanoj realizaciji projekta.

Grad završava cestu kroz ZIVT koji će spojiti raskršće kod Trgocentra s Vodovodom (i time rasteretiti Industrijsku), trebali bi početi i radovi na spojnoj cesti kroz ZIVT, od prostora bivšeg Zivtexa prema Industrijskoj cesti i time će Zabok 3 , kako je nazvan u prostornom planu, biti otvoren za intenzivne radove.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook