Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabrinuti čitatelj prozvao našeg novinara zbog ukrasnog slova 'U' u Zagorskom listu

Naš novinar Elvis Lacković dobio je zanimljivo pismo


Nećete vjerojavati ili ipak hoćete, ali za vrijeme pandemije koronavirusa, neki nisu zaboravili na ustaše. Tako je naš novinar Elvis Lacković dobio pismo u kojem ga se proziva što u tekstovima u Zagorskom listu koristi slovo 'U'. Da pojasnimo situaciju, riječ je o ukrasnom slovom koje obično u novinarskim tekstovima počinje velikim početnim slovom i većeg je fonta od ostatka teksta. Dakle, ako rečenica počinje 'Na malenom brijegu', slovo n je veliko. Tako i ako rečenica počinje 'U Zagorju je odigrana utakmica' i slovo u je veliko.

Lacković je dobio poruku sljedećeg sadržaja:

'Čuj ti nestašni Elvis, još ti je stalo do toga slova U na početku... Iza njega. Sad ga stavljaš u svojim kolumnama u Zagorskom listu. Ili ti to diktira čelništvo Općine M B, što sumnjam. Ostavi se ti "aveti" i duha prošlosti. Spavaj u miru sa svojim slovom U. JK.'


Pitali smo našeg novinara koji je njegov komentar na pismo. – Ovo nije prvi put da dobivam takve primjedbe. Dobio sam ih i prije 2-3 godine vezano uz Bistrički Oubluček, magazin Općine Marija Bistrica koji izlazi dva puta godišnje. Prva reakcija je bila smijeh. Ne ljutim se i ne zamjeram jer je vidljivo da je riječ o potpuno promašenom zaključku. Vjerujem da do sada ni jednom kolegi nije palo na pamet, bilo novinaru, bilo lektoru da zbraja količinu prvih slova u tekstovima – rekao nam je Lacković.

- Sve skupa me malo i zabavilo u ova korona vremena jer nažalost nemam ni kaj pisati, tj. o čemu, pa baš trenutno niti nema U nigdje, a kamoli na početku – našalio se naš novinar i dodao kako niti nikad nije pisao kolumne u Zagorskom listu, već je dopisnik čiji se tekstovi najviše odnose na sport. – Možda je ovo neki moj obožavatelj ili obožavateljica koji zaziva moje kolumne – priča kroz smijeh Lacković.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook