Prethodni članak
Sljedeći članak

Zadnji čas za predaju porezne prijave

Rok za podnošenje godišnjih prijava za obračun poreza na dohodak istječe u srijedu 28. veljače, a kao i svake godine, br


Rok za podnošenje godišnjih prijava za obračun poreza na dohodak istječe u srijedu 28. veljače, a kao i svake godine, brojni Zagorci, izgleda, čekaju «zadnji čas». Još uvijek je, čini se, velik broj onih koji nisu sigurni trebaju li oni podnijeti poreznu prijavu ili ne.


Porezne prijave svakako moraju predati oni koji su radili kod dva poslodavca, samostalni djelatnici, oni koji primaju osobni dohodak iz inozemstva te oni kojima porez iz bilo kojeg razloga nije dobro obračunavan.

Kome se isplati?

Prijava poreza, radi iskorištavanja poreznih olakšica, preporuča se i građanima koji imaju prebivalište na području općina sa statusima «brdsko-planinskih područja» i «posebne državne skrbi». U Zagorju su to stanovnici brdsko-planinskih Đurmanca, Radoboja, Jesenja, Budinščine, Novog Golubovca, Lobora i Stubičkih Toplica, te «posebnih» Kraljevca na Sutli i Zagorskih Sela.

Njima se, naime, umjesto 1600 kuna, mjesečno «odbija» 2400 kuna, a u godinu dana ta razlika iznosi gotovo deset tisuća kuna. Također, porezne olakšice ostvarit će i porezni obveznici koji će, između ostalog, valjanim računima dokazati da su kupili ili adaptirali stan ili kuću te koji imaju životno ili dopunsko zdravstveno osiguranje.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook