Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci najbolji upravni referenti

Na državnome natjecanju upravnih referenata, što je u petak, 11. svibnja, održano u Splitu, troje učenika četvrtog razre


Na državnome natjecanju upravnih referenata, što je u petak, 11. svibnja, održano u Splitu, troje učenika četvrtog razreda Srednje škole Zlatar osvojilo je prva tri mjesta. Prvo je pripalo Valentini Matuško iz Lobora, drugo je osvojio Dubravko Ferenčina iz Donje Stubice, a treće Suzana Delija iz Tugonice.

U Hrvatskoj djeluju 22 srednje škole u kojima se školuju budući upravni referenti. Na izlučnim natjecanjima 12 je kandidata prošlo kriterije za državno natjecanje, među njima i troje najuspješnijih iz Srednje škole Zlatar u kojoj se upravni referenti obrazuju osmu godinu, a ove školske godine školuje ih se ukupno 130.

Državno natjecanje sastojalo se od pismenoga ispita i stručnoga rada. Svaki je natjecatelj dobio «slučaj» koji je trebao riješiti po pravilima upravnoga postupka i uredskog poslovanja. Uspjeh mladih Zagoraca ponajprije je zasluga njih samih i njihova učenja, ali i profesora Zdenke Rogine koja im predaje upravni postupak, Mladena Pavetića koji predaje uredsko poslovanje i Ljiljane Varga, profesorice birotehnike.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook