Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci trijumfirali na Festivalu turističkog i etno filma Krk: U KZŽ stiže čak 6 nagrada!


Turistički film „Zagorje – bajka na dlanu“, osvojio je prvu nagradu na Festivalu turističkog i etno filma Krk, u kategoriji NAJBOLJI FILM ŽUPANIJE.

Festival turističkog i etno filma Krk (TEF FEST) nakon prošlogodišnjeg uspješnog premijernog izdanja koje je privuklo više od stotinu turističkih i etno filmova iz cijele Hrvatske, sa zadovoljstvom je predstavilo drugo izdanje Festivala koji se održao 26. i 27. rujna 2024. godine u gradu Krku, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma. TEF je postao i partner IGCAT-a (Međunarodnog instituta za gastronomiju, kulturu, umjetnost i turizam) svrstavši se tako na listu renomiranih filmskih festivala.

Na ovogodišnjem TEF FEST-u u Krapinsko – zagorsku županiju stiglo je čak šest nagrada. PRVU NAGRADU PUBLIKE – dokumentarni film „830 godina Krapine“ osvojila je TZ grada Krapine, NAJBOLJI TURISTIČKI SERIJAL – turistički film „Gupčev kraj“ osvojila je TZ područja Gupčev kraj, NAJBOLJI PRIKAZ LOKALNE ZAJEDNICE – turistički film „U zagrljaju prirode“ osvojila je TZ područja Biser Zagorja u suradnji s Marinom Buhin, TREĆU NAGRADU FESTIVALA – etno film „Rujanska jutra u pregradskom kraju“ osvojila je TZ područja Srce Zagorja, DRUGU NAGRADU PUBLIKE – turistički film „Zlatni istok Zagorja“ osvojila je TZ područja Zlatni istok Zagorja te šećer na kraju prvu nagradu u kategoriji NAJBOLJI PROMO FILM ŽUPANIJE – turistički film „Zagorje – bajka na dlanu“ osvojila je TZ Krapinsko – zagorske županije. Nagradu je preuzela voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

Ovo je peta po redu nagrada za promotivno turistički film „Zagorje – bajka na dlanu“. Da se prisjetimo, film je već osvojio zlatnog medvjeda na dodjeli turističkih nagrada The Golden City Gate u Berlinu, zlato u kategorijama „Turistička destinacija – regija“ te „Turistički proizvod – ruralno turizam“ na Međunarodnom festivalu turističkog filma Južna Afrika. U Hamburgu je film osvojio zlato na World Media Festivalu u kategoriji „Turizam i putovanja: oglašavanje destinacije“ te online platforme Muse Creative Awards gdje je osvojio zlato u kategoriji video-turizma.

„Budući da je još nekoliko festivala pred nama, vjerujemo da ovo nije kraj osvajanjima nagrada“, poručuju iz Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook