Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorcima jeftinije registracijske pločice

Od početka godine vrijedi novi Pravilnik o registraciji vozila i novi cjenik za registracijske pločice. Policijska uprav


Od početka godine vrijedi novi Pravilnik o registraciji vozila i novi cjenik za registracijske pločice. Policijska uprava Krapinsko-zagorska izdala je dvadesetak pločica s tri ili četiri nule. Tablice s nulama naplaćivale su se kao i ostale kombinacije brojki i slova po narudžbi - 380 kuna

Slavko Vrček prošle je godine za 380 kuna bez problema dobio registarske pločice koje u brojčanom dijelu imaju isključivo nule. No Slavkova sreća zbog posebnog dojma koji je ostavljao na cesti kratko je trajala. Iz policije mu je stigla obavijest da njegove registarske pločice ne vrijede jer nisu dovoljno plaćene. Nije bio jedini.

Naime, Odjel za upravne poslove MUP-a kaže da takve pločice pripadaju u skuplju kategoriju, u kojoj su primjerice one s vlasnikovim imenom. Tako razlika između jedinice i nule iznosi 6.500 kuna. Policija je vozačima ponudila i drugu mogućnost, zamjenu pločica na račun policijske uprave, no rijetki su to prihvatili.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je da će MUP provesti postupak poništenja tih registarskih pločica budući da je obaveza Ministarstva, odnosno Uprave i inspekcijskih poslova da se poslovi obavljaju na zakonit način.

Vozačima pak ostaje nejasno kako je moguće da je kupac kriv za pogrešku prodavača. Žele zadržati ono što su platiti, a za svaku drugu mogućnost najavljuju tužbu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook