Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorje dobiva turističke vodiče

Zagorska razvojna agencija zajedno s Razvojnom agencijom Kozjansko kroz projekt INTERREG IIIA, susjedski program Sloveni


Zagorska razvojna agencija zajedno s Razvojnom agencijom Kozjansko kroz projekt INTERREG IIIA, susjedski program Slovenija-Mađarska-Hrvatska, provodi projekt „Putevima baštine“, ukupne vrijednosti 116.000 eura. Jedna od aktivnosti koja se provodi u sklopu projekta je izobrazba turističkih vodiča za područje Krapinsko-zagorske županije.

- U čitavoj Hrvatskoj kada dođete na neku turističku destinaciju dočeka vas turistički vodiči, što do sada u Zagorju nije bio slučaj. Zbog toga smo odlučili osmisliti projekt kojim bi omogućili izobrazbu mladim ljudima da vode turiste po našem lijepom Zagorju - rekla je Karolina Novak, projekt-menadžerica spomenutog projekta.

Zanimanje za edukaciju je veliko te su gradovi i općine s područja županije prijavili ukupno 50 kandidata koji moraju poznavati osnove kulturne i prirodne baštine, hrvatsku povijest s osvrtom na Zagorje, turistički zemljopis, kao i politički i gospodarski sustav Hrvatske. Nastava se provodi u dva dijela, kroz teorijski i praktični dio koji je već obavljen.

- Budući turistički vodiči boravili su tri dana na terenu posjećujući razne lokacije Zagorja te su se sami okušavali u vođenju i to svaki za dio Županije iz kojeg dolazi. Teorijski dio nastave u tijeku je i završit će krajem ovog mjeseca - rekla je Karolina Novak.

U rujnu će se najvjerojatnije polagati ispit te će kandidati koji ga polože dobiti certifikat za turističkog vodiča Krapinsko-zagorske županije te će moći započeti sa samostalnim obavljanjem te djelatnosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook