Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGORJE U EUROPI: KZŽ dobila prestižnu nagradu 'Europska poduzetnička regija'


Krapinsko - zagorska županija dobitnik je prestižne nagrade European Entrepreneurial Region (EER) za 2025. godinu! Nagrada European Entrepreneurial Region (Europska poduzetnička regija) prepoznaje regije s izvanrednom i inovativnom poduzetničkom strategijom, a njen cilj je promocija održivog rasta i stvaranje novih radnih mjesta.

˝Biti dobitnik ove nagrade koju dodjeljue Europski Odbor regija znači da je naša županija prepoznata kao lider u stvaranju povoljnog okruženja za poduzetnike i inovacije. Također je ovo prvi puta da je dobitnik nagrade iz Hrvatske. Drago mi je da sam i kroz svoj rad u European Committee of the Regions imao čast dati mali doprinos ovom velikom uspjehu, iako naravno najveće zasluge idu županu, županijskoj skupštini, stručnim službama, Poduzetničkom centru Krapinsko - zagorske županije,  Zagorskoj razvojnoj agenciji i svima  koji su radili na ovoj prijavi. Ovo priznanje donosi izuzetnu promociju našoj županiji na europskom nivou, potvrda je snage našega gospodarstva i otvara vrata novim investicijama˝, objavio je pregradski gradonačelnik i član Europskog odbora regija Marko Vešligaj.

Naša županija se ovim priznanjem, dodaje, pridružila prestižnom društvu bivših dobitnika poput Barcelone, Milana, i Sjeverne Rajne - Vestfalije, regija koje su prepoznate po svojoj inovativnosti i poduzetničkom duhu. Uz Krapinsko - zagorsku županiju ove su godine dobitnici španjolska regija Galicija i poljsko vojvodstvo Mazovia pod koju spada i Varšava. 

U ime Krapinsko - zagorske županije nagradu je preuzeo predsjednik  županijske skupštine Zlatko Šorša, koji se je  obratio i na plenarnom zasjedanju Europskog Odbora regija, a uz njega su bile i direktorica Poduzetničkog centra KRapinsko - zagorske županije Helena Matuša i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatk Mlakar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook