Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska blogerica svojim Harley-Davidsonom proputovala je dosta svijeta


Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga, a u zlatarskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici počeo je dan poslije,  predavanjem novinarke, putnice i pustolovke, Riane Petanjek. Autorica  triju čitljivih i zanimljivih putopisnih knjiga (Do kraja svijeta i natrag, Slane banane i U sjevernom filmu) povela je Zlatarščane na svoje zimsko putovanje Kanadom i ljetnom Norveškom.

Publika je pokazala zanimanje za gostovanje zagorske blogerice koja je svojim Harley-Davidsonom proputovala dosta svijeta. Zanimljivom prezentacijom približila je posjetiteljima predavanja  život u kanadskim gradovima, a posebnu pozornost pobudilo je njezino putovanje Aljaskom. Slijedila je kraća šetnja Norveškom, posebice Oslom.

Nije to  jedini sadržaj kojim se u Gradskoj knjižnici  obilježava Mjesec hrvatske knjige. Slijedi radionica o čarobnom svijetu minerala i kristala, u suradnji s lepoglavskom udrugom  „Ahat“. „Štefekovi cajti“  naziv je predstavljanja slikovnice Josipe Kocman Grošinić.  Knjižničarke putuju, dočekuju i pričaju također je jedan od sadržaja, a u završnici Mjeseca hrvatske knjige najavljen je program „Haiku i gitara“ u izvedbi Josipa Kuharića Kastra.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook