Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska policija otkrila pravi vojni arsenal

Zagorska policija je na blagdan Sveta Tri Kralja u selu Velincima u Kumrovcu pronašla veliki količinu ilegalnog oružja,


Zagorska policija je na blagdan Sveta Tri Kralja u selu Velincima u Kumrovcu pronašla veliki količinu ilegalnog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari. Kako je rečeno u četvrtak popodne na konferenciji za novinare u klanječkoj policiji, poveći arsenal pronađen je gotovo slučajno jer su policajci tragali za nečim sasvim drugim.


Naime, kako je istaknuo načelnik krim odjela zagorske policije Kristijan Potočki, u srijedu su tražili osobe osumnjičene za iznude vezane uz jedan traktor i za izbjegavanje carinskog nadzora, odnosno ilegalnog uvoza više komada motornih pila.

No, na terenu su policajci dobili dojavu o čudnovatome skrovištu u kući i vikendici 52 – godišnjeg mještanina Zdravka Turčića. On je u svojim prostorima držao takvu količinu oružja, eksploziva i streljiva , da je jedva stala na nekoliko klupa u klanječkoj policiiji u dužini desetak metara.


Radi se 8 komada zolja, 7 ručnih bombi M 75, 19,5 kg eksploziva TNT, 22 metra sprorogorućeg štapina. 5 automastkih puški, 9 strojnica, dvije poluatomatske puške, kednoj „običnoj“, zračnoj i dvije puške sa optičkim nišanom. Zatim, policija je nabasala i oduzela Turčiću jedan mitraljez, pištolj, pištolj sa ugrađenim prigušivačem, zračni pištolj, 13 poluatumatskih pištolja, 4 revolvera, 2 pištolja penkala u obliku kemijske olovke, 1 signalni pištolj, samostrel s optičkim nišanom, te preko 10 tisuća koamda streljiva, dijelove za oružje, raznu opremu i čak 302 para razne muške i ženske obuće koju su oduzeli djelatnici Carinarnice Krapina koji su bili zajedno u akciji s kriminalističkim policajcima PU krapinsko – zagorske.

Načelnik zagorske policije Željko Cujzek istaknuo je da je Turčić uhićen i nad njim se provodi kriminalistička obrada. No, on navodno nije jedini obuhvaćem ovom akcijom u sklopu koje je u tijeku pretraga i 3 stana na zagrebačkome području u kojima je također pronađeno više komada raznog oružja.


Čemu Turčiću, inače dragovoljcu Domovinskog rata s 19 kaznenih djela na plećima, u četvrtak se nije uspjelo saznati. Je li oružje, eksploziv i streljivo, nabavljeno zasada na nepoznat način, namjeravo preprodati ili koristiti u neke druge svrhe, ostalo je bez odgovora.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook