Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska stranka se (ne)raspada

Nakon što nije uspjela inicijativa o ujedinjenju ZDS-a i ZS-a, zbog protivljenja vodstva ZS-a, došlo je do isključenja d


Nakon što nije uspjela inicijativa o ujedinjenju ZDS-a i ZS-a, zbog protivljenja vodstva ZS-a, došlo je do isključenja dijela inicijatora iz ZS-a. Isključeni članovi ostvaruju naum o prelasku u ZDS. U Zaprešiću je prešao cijeli ogranak ZS-a u ZDS, točnije samo je jedan član ostao u ZS-u.

Također u Humu na Sutli većina članova prelazi u ZDS. Kako je prije ogranak u Maču prešao u HNS, dogodio se raskol u Velikom Trgovišću, gotovo da ne postoje organizacije u Oroslavju i Svetom Križu Začretju, jasno je što se događa sa strankom.

Uostalom, od 21 člana predsjedništva i sedam dopredsjednika izabranih na zadnjoj izbornoj skupštini, danas je u ZS-u samo četiri člana predsjedništva i jedan dopredsjednik rekao je na konferenciji za novinare jedan od bivših dopredsjednika ZS-a i predsjednik zaprešićkog ogranka Ljubomir Puljić.

Marijan Obestar, glasnogovornik ZDS-a, ustvrdio je kako je očito da se ZS dugo raspada, a sada se već može reći i kako se raspao. Ujedno su najavljeni novi prelasci iz ZS-a u ZDS. No, predsjednik ZS-a Miljenko Jerneić odbacuje tvrdnje o raspadu stranke.

- To su puste želje i snovi te priče za malu djecu. ZS se ne raspada, idemo dalje i pripremamo osnivanje novih ogranaka. A predsjedništvo trenutačno broji 17 članova kazao je Miljenko Jerneić.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook