Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska stranka vu Varaždinu

U Varaždinu je održana druga izborna skupština na kojoj je za predsjednicu Zagorske stranke Varaždina izabrana je dr. Mi


U Varaždinu je održana druga izborna skupština na kojoj je za predsjednicu Zagorske stranke Varaždina izabrana je dr. Mirjana Kolarek – Karakaš.

Za dopredsjednike izabrani su Zvonko Kramarić, Nevenko Dolenec i Mladen Kuhta. Za tajnicu je izabrana Ivančica Jakopović, a za rizničara Vjekoslav Dolenec. U izvršni odbor izabrani su Mirjana Kuhta, Pavao Vincek, Miljenko Šoštarić, Ružica Šarić i Ana Mehun, a u nadzorni odbor Robert Matijašec (predsjednik), Gordana Vincek i Stjepan Mendaš.

Na skupštini su bili prisutni: Miljenko Jerneić, predsjednik ZS-a, dopredsjednik ZS-a Franjo Jagić, predsjednik ZS-a Zagreb Ivan Fiolić Fio i predsjednik ZS-a Zaprešića Božidar Ptičar.

Predsjednik Zagorske stranke Miljenko Jerneić je prisutne upoznao s programom i dosadašnjim djelovanjem stranke, te ih je ujedno izvijestio o budućim aktivnostima stranke.

Dogovoreni su prioriteti u osnivanju gradskih i općinskih organizacija. Predsjednik ZS-a Miljenko Jerneić je istaknuo da se interes za Zagorsku stranku proteže na čitavom kajkavskom području, od Međimurja, Podravine, Turopolja, Prigorja, grada Zagreba i Hrvatskog zagorja.

'Stanovnici tih područja prepoznali su u Zagorskoj stranci sponu povezivanja svih kajkavaca, upravo kroz kajkavski jezik i dragi nam naš KAJ. Kaj vu srcu, kaj vu duši osnovni je moto, ne samo svih članova Zagorske stranke, nego i svih kajkavaca koji u sve većem broju pristupaju ZS-u', priopćuju iz ZS-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook