Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski proizvođači prirodne kozmetike šire proizvodnju

Beeven kozmetika potpisala je i ugovor s distributerom koji će i omogućiti plasman na EU tržište, Balkan i zemlje ex Yu


Na policama trgovina u kojima se prodaja kozmetika nude se svakojaki proizvodi. Od silne ponude ne znate ni što izabrati, no u posljednje vrijeme sve je više zastupljena prirodna i bio kozmetika. U Zagorju je u tom pogledu najveći iskorak napravila Beeven kozmetika – prirodna kozmetika s pčelinjim otrovom, koja se 'kuha i miješa' u laboratoriju u Konjščini.

Izvoz na europsko tržište
Obitelj Curiš iz Krapina Sela kod Konjščine pionir je u skupljanju i proizvodnji pčelinjeg otrova još od davnih 80. - ih. Danas se mogu pohvaliti paletom kozmetičkih proizvoda s pčelinjim otrovom koje možete pronaći i na policama kozmetičkih trgovina u Hrvatskoj. Iako ih tek nakratko nema u DM-u, uskoro će biti ponovno u ponudi, jer je Beeven kozmetika potpisala ugovor s distributerom koji će im omogućiti i olakšati plasman na tržište Europe, Balkan odnosno zemlje ex Yu. Dogovoren je i izvoz u Saudijsku Arabiju.

Certifikacija 2015.
Vlasnik obrta za proizvodnju kozmetike s pčelinjim otrovom i tradicijom dugom 40 godina je Ivan Curiš mlađi. – Tata i mama su 70. ih i 80. ih počeli skupljati pčelinji otrov i tražili način kako da prilikom skupljanja otrova pčele ne nastradaju. Tata je osmislio patent za skupljanje otrova kojeg zadnjih 15 godina koristimo u proizvodnji kozmetike. Tako su krenule i prve kremice – priča Ivan Curiš. Nakon mukotrpnog puta certifikacije 2015. godine plasirali su se na domaće tržište i danas imaju u ponudi čak 36 proizvoda, od kojih je tu Apibelle linija kozmetike s pčelinjim otrovom koja sadrži 9 krema i 3 losiona.

Novitet na kozmetičkom tržištu
- Hyarulonic, beetox, colagen shot, kreme koje mogu stati uz bok najskupljoj svjetskoj kozmetici. Svakako novitet na kozmetičkom tržištu je naša Hijarulonic krema. Apibelle Hyaluronic je prva krema na svijetu koja koristi kombinaciju pčelinjeg otrova i hijaluronske kiseline čime omogućuje prodiranje u dublje slojeve kože, popunjavanje bora iznutra prema vani te dubinsku hidrataciju i vezivanje vlage unutar kože. Spomenuta kombinacija spada u najučinkovitiju prirodnu inovaciju u kozmetičkoj industriji za smanjenje bora te njegu i sprječavanje starenja kože. Budući da su molekule visokomolekularne hijaluronske kiseline same po sebi prevelike da bi mogle prodrijeti u dublje slojeve kože u tome pomaže pčelinji otrov koji ih veže na sebe i time otvara put molekulama u sve slojeve kože - kaže Curiš.

Novi prostor za proizvodnju
Tu su još Rosa, krema prilagođena suhoj i zreloj koži, hidratantna krema s arganovim uljem za svakodnevnu njegu., muška kozmetička linija Apibelle Men, dječja krema baby bee, melem, sapuni, losioni, ulja za sunčanje, maslac itd.. U zadnjih godinu dana od početka pandemije razvili su kremu protiv prištića koji se stvaraju prilikom nošenja maski, a kroz par mjeseci Zagorci na tržište izbacuju i super serum za oko očiju. Šire i liniju proizvodnje kozmetičke vodice, a morat će naći i novi prostor za proširenje proizvodnje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook