Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski psi uz bok najboljim svjetskima

Prva Međunarodna revija radnih i službenih pasa održana je u nedjelju u Stubičkim Toplicama, u organizaciji domaće Udrug


Prva Međunarodna revija radnih i službenih pasa održana je u nedjelju u Stubičkim Toplicama, u organizaciji domaće Udruge za obuku radnih pasa Croatia.


Nekoliko tisuća posjetitelja po prekasnom vremenu uživalo je u četverosatnom programu u onome što je pokazalo petnaestak trenutačno ponajboljih svjetskih domaćih i inozemnih pasa.

Tako su se mogle vidjeti vještine pasa vodiča i napadača iz Nizozemske i Njemačke te s Policijske akademije Slovenije. Uspješni su bili i psi za otkrivanje droga i eksploziva Policijske akademije iz Zagreba, Carine RH i psi napadači vojne policije RH.

Da su uz bok svjetskim psima, pokazali su i domaći psi napadači iz Udruge Croatia i psi za otkrivanje droga i eksploziva Policijske uprave krapinsko-zagorske. Posebno se sa zanimanjem očekivala vježba Hrvatske gorske službe za spašavanje, čiji se predstavnik spustio zajedno sa psom poprečnicom s drveta, a pokazali su i spašavanje unesrećenih iz improviziranih ruševina.

Inače udruga za uzgoj rasnih pasa Croatia u Stubičkim Toplicama osnovana je u rujnu prošle godine. Predsjednik udruge je i djelatnik zagorske policije Željko Božićek, mnogima poznat iz brojnih akcija u kojima je svojedobno njegov pas Rex otkrivao krijumčare droga na državnoj granici.

- Zadovoljni smo organizacijom ove revije, koja je bila prva ovakva u Hrvatskoj. Posebno nam je drago da se pokazalo da su i naši psi po obučenosti u rangu najboljih svjetskih pasa - rekao je Željko Božićek, najavljujući dogodine natjecateljsku smotru službenih i radnih pasa. Pokrovitelj ovogodišnje revije bila je Općina Stubičke Toplice.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook