Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski učenici odlični na Državnom natjecanja iz Geografije u Tuhlju! Zagorje ima i prvaka


Od 5.do 7. lipnja u Tuhlju je održano Državno natjecanje iz geografije za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici iz naše županije, koja je ove godine bila domaćin natjecanja, ostvarili su sjajne rezultate.

U kategoriji srednjih strukovnih škola državni prvak postao je Lovro Klancir iz Srednje škole Zlatar, pod mentorstvom prof. Davorke Pelko.

U kategoriji 1. razred gimnazije drugo mjesto osvojila je Petra Žnidarić iz Srednje škole Krapina pod mentorstvom prof. Valentine Lež Trgovec.

U kategoriji 3. razred gimnazije treće mjesto osvojio je Gabrijel Kučko iz Gimnazije AGM Zabok pod mentorstvom prof. Gordane Tkalčević

Kod srednjoškolaca na državno natjecanje još su se plasirali i na njemu ostvarili dobre rezultate: Otto Brezak iz Gimnazije AGM Zabok koji je osvojio 8. mjesto u kategoriji 2. razred gimnazije, Vedran Pavić iz Srednje škole Krapina koji je osvojio 4. mjesto u kategoriji srednjih strukovnih škola, Patrik Bolšec iz Srednje škole Zlatar koji je osvojio 5. mjesto u kategoriji srednjih strukovnih škola i Iva Kelemen iz Srednje škole Pregrada koja je osvojila 13. mjesto u kategoriji srednjih strukovnih škola.

Kod osnovnih škola u kategoriji 5. razred sjajno drugo mjesto osvojio je Sebastian Gajski iz Osnovne škole Vladimir Bosnar, Stubičke Toplice pod mentorstvom prof. Marijane Pavlović.

Marta Žnidarić iz Osnovne škole Ljudevit Gaj, Krapina osvojila je 21. mjesto u kategoriji 6. razred i Luka Hršak iz Osnovne škole Ljudevit Gaj, Krapina osvojio je 16. mjesto u kategoriji 7. razred.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook