Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski župan obećao pomoć poljoprivrednicima

KRAPINA – Zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić u utorak je u svojemu uredu primio 24 zagorska poljoprivrednika koji


KRAPINA – Zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić u utorak je u svojemu uredu primio 24 zagorska poljoprivrednika koji su prošli edukaciju za izradu sira i uručio im certifikate. Riječ je o polaznicma dvogodišnje obuke kroz 42 radionice, gdje su novi sirari stekli ne samo znanja o proizvodnji sira,već i marketinšeke vještine ; kako sir prodati.

„ Jedan od glavnih ciljeva Županije i mene kao župana je jačanje zagorske poljoprivrede i razvijanje održivih poljoprivrednih gospodarstava (OPG). Treba znati da bez podjele poljoprivredne proizvodnje na poljoprivredu i turizam nema uspjeha ni za poljoprivredu, a ni za gospodastvo neke regije „, naglasio je župan Hajdaš Dončić. Župan je obećao da će pomoći poljoprivrednim proizvođačima prilagoditi se i što bolje pripremiti, rekao je, za toliko spominjani ulazak u EU. Pri tom je istaknuo pitanje poticaja kao krucijalno jer je iste poljoprivrednici neće moći više dobivati ako ne legaliziraju svoju proizvodnju i ne osnuju farme.

„ Pregovramo s dvije,tri banke kako bi dogovorili najpovoljnije uvjete za kreditiranje izgradnje poljoprivrednih objekata. To će biti krediti od 150 tisuća kuna naviše, a željena kamata je između 1 – 3 posto, a razliku će subvencionirati Županija i gradovi i općine, koji se trebaju aktivnije uključiti u cijelu priču „, pojasnio je župan ponovivši kako su županijski djelatnici „tu isključivo da rješavaju probleme svojih stanovnika“.

Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook