Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagrepčani se žale na nekulturu susjeda: 'Kroz prozor i balkon bacaju kosti, pa i cijeli ramstek'


Iako se to zapravo događa svaki dan, za blagdanskih dana ovaj problem postaje mnogo gori. Nakon uživanja u blagdanskom obroku, pojedini neodgovorni susjedi koji žive u stambenim zgradama ostatke hrane ne bacaju u smeće, već kosti, mrvice i sve ostalo komotno bace preko balkona ili kroz prozor, piše zagreb.info.

Riječ je o zaista nekorektnom i neodgovornom ponašanju koje neizmjerno živcira mnoge, a jedan se susjed s Jaruna odlučio i javno požaliti.

“Zašto naši susjedi po Jarunu imaju neodoljivu potrebu ostatke sa blagdanskog stola bacati kroz prozor? Valjda žele ispasti dobre duše ako misle da hrane mačke, golubove, vrane ili ne znam što još?

Psi, bez obzira koliko usko ih držali na lajni, pojedu nešto od toga, najčešće kosti, i to im onda jako škodi. Je li bi bilo teško ostatke sa stola odlagati gdje je mjesto? U bio ili komunalni otpad, na primjer, bez obzira što ga ovih dana očito ne voze”, napisao je gospodin.

Kako ni za pse, većina hrane koju odbacujemo nije primjerena ni za ptice, a ovakvo ponašanje pridonosi neodgovornom zagađenju okoliša i stvaranju otpada oko stambenih zgrada.

“Baba danima reže salamu i baca kroz balkon dva ulaza do mene. Sad je žena malo dalje i stresla dva tanjura kostiju (i to pilećih) kroz prozor meni ispred nosa.

Kad sam bio mali, to su ljudi radili na selu, ali bi tako bacali svojim životinjama koje su slobodno šetale po dvorištu. Valjda ostala navika?! Po sistemu – mi iz sela, ali selo nikad iz nas”, piše susjed s Jaruna u komentarima na svoju objavu.

“Muka mi je gledati ostatke hrane da isparavaju na zemlji, to bi trebalo biti kažnjivo”, ogorčeni su i drugi susjedi. Drugi su opisali što su još našli da se baca kroz prozor ili preko balkona: cijela sirova janjeća glava, sirovi ramstek, pa čak i varivo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook