Prethodni članak
Sljedeći članak

Zajedno za Valentinovo

I ove godina organizira se tradicionalna zabava za Valentinovo – dan zaljubljenih. Udruga za borbu protiv raka &bd


I ove godina organizira se tradicionalna zabava za Valentinovo – dan zaljubljenih. Udruga za borbu protiv raka „Zlatno srce“, tradicionalno sa Hrvatskom udrugom „Muži zagorskog srca“ i Gradskom udrugom umirovljenika – Zabok, organizira zabavu za Valentinovo.


Ozračje dana zaljubljenih predstavlja prekrasan povod za druženje, za darivanje, za pomoć, pa je tako i zajednička akcija najbolji pokazatelj i orijentir daljnjeg djelovanja na dobrobit onih kojima je to najpotrebnije.


A najpotrebnije je zasigurno onima koji su u nevolji, bolesnima, onima kojima bi svi zajedno trebali i pomoći. Okupili smo se zajedno i složno, podržimo akciju Udruge za borbu protiv raka „Zlatno srce“, u čijim je dosadašnjim aktivnostima do sada prikupljeno već preko 1.000.000,00 kn, (milijun kuna), za našu novu zagorsku bolnicu.

Posljednja akcija koja je u tijeku, je akcija za kupnju najsuvremenijeg uređaja za magnetske rezonancije, koja se u natrag nešto manje od godinu dana odvija pod motom „Kunom do kune, do magnetske rezonancije“, kako bi zagorci u novoj zagorskoj bolnici mogli imati sve potrebne uređaje neophodne kako u dijagnostici tako i u kompletnom terapijskom postupku.

Nadamo se da će nas i kao do sada, ljudi dobre volje podržati i poduprijeti, da bi svi skupa, zajedno mogli za naše zagorje, za našu novu zagorsku bolnicu, nabaviti još jedan prijeko potreban aparat, koji zagorci i zaslužuju, koji će pomoći onima kojima je to najpotrebnije i – bolesnima. Valentinovo, dan zaljubljenih, doživljavamo kao poticaj, poticaj da se dobrota u srcima može usmjeriti prema zajedničkom, i plemenitom, što su zagorci već puno puta do sada i dokazali svojim srcem.

U sklopu programa održat će se aukcija slika, bogata tombola i ples srca uz izbor najboljeg plesnog para. Svojim nastupom predstavit će se Amatersko dramsko kazalište iz Svetog križa Začretja , a za ples i zabavu zadužen je zabočki trio Zlatne žice.

Humanitarna zabava održat će se ove subote u zabočkoj Osnovnoj školi Ksaver Šandor Gjalski s početkom u 18 sati. Prikupljena sredstva namijenjena su kupnji aparata za magnetsku rezonanciju novoj Županijskoj bolnici na Bračku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook