Prethodni članak
Sljedeći članak

[ŽALBA] Pijan skrivio prometnu u kojoj su teško stradali tata i njegov 5-godišnji sin

Državno odvjetništvo traži strožu kaznu...


Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1979.) proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od pet godina, uz sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od dvije godine.

Okrivljenik je proglašen krivim jer je 22. prosinca 2018. u Donjoj Voći, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od najmanje 1,3 promila alkohola u organizmu, uslijed čega je vozio prevelikom brzinom koju nije prilagodio vlažnom i zavojitom kolniku, s posljedicom da je njegovo vozilo prešlo na lijevu prometnu traku i sudarilo se s osobnim automobilom kojim je, potpuno pravilno iz suprotnog smjera, upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin. U sudaru je 39-godišnjak zadobio osobito teške ozljede (prijelom sljepoočne kosti, krvarenje u mozgu, moždana koma, nagnječenje pluća), a njegov petogodišnji suputnik teške ozljede (prijelom čeone kosti, nagnječene mozga, krvarenje u mozgu).

Žalba je podnesena zbog odluke o uvjetnoj osudi i sigurnosnoj mjeri. Državno odvjetništvo smatra da je uvjetna osuda neprimjerena i neprihvatljiva sankcija s obzirom na težinu i opasnost počinjenog kaznenog djela i njegovih posljedica te da je višegodišnja bezuvjetna zatvorska kazna jedina opravdana i primjerena kazna za okrivljenika. U žalbi se predlaže izricanje sigurnosne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u duljem trajanju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook